Wednesday, January 9

Donorrekord, men køen er fortsatt lang (264 venter)

Un dia normale en el Supermercado.

Dette kunne jo vært et dagligdags tema for seg selv, men sterkere blir det sett i lys av at Klara i dag skal på Rikshospitalet for å bli vurdert for plass i køen for livet.

Likevel er det lov å glede seg over at
I 2007 ble det transplantert 401 organer i Norge. Dette er en økning på 20 prosent fra 2006 og norsk rekord, viser ferske tall fra Helse- og Omsorgsdepartement.
I samme periode ble det utført hele 86 nyretransplantasjoner fra levende giver i nær familie. Dette er blant de høyeste tallene i verden.
som det foreløpig kun fremgår av den eksklusive retten VG har fått for å bringe denne nyheten videre fra HOD.

Blir departementet ferdig med å rette opp sine server problemer, håper vi å bringe videre lenken fra HOD i løpet av timer. Her kommer lenken til Helse og Omsorgsdepartementets Pressemelding

- Vi er stolte og glade over resultatet, sier overlege Pål Dag Line ved Rikshospitalet.

Antall transplanterte organer avhenger nødvendigvis av antall donerte organer, og med 94 donasjoner i 2007 nådde regjeringen en viktig milepæl -
20 donasjoner per million innbyggere.
Målet på 30 donasjoner pmi vil forhåpentlig redusere køen ned til et nivå som velferdslandet Norge kan bli bekjent av. Fra HOD´s pressemelding klipper vi
Antall pasienter som står på venteliste for et nytt organ (hjerte, lever, lunger, nyre og bukspyttkjertel), har gått ned fra 292 til 264 pasienter i løpet av 2007, det vil si en nedgang på 10 prosent.

Pårørende sier oftere ja til organdonasjon. Andelen som sier nei har sunket fra 28 til 23 prosent på årsbasis.

4 comments:

Rune Eide said...

Takk for tipset - jeg skal bringe det videre. Og lykke til for Klara!

Eksklusiv rett for VG fra HOD?????

GAWO said...

Med bildet ditt illustrerer du svært bra at 264 i ventekø er utrolig mange. Godt at køen har krympet og la oss håpe at den fortsetter med det.
Jeg sender gode tanker til Klara og ønsker henne alt godt.

Anonymous said...

Har akkurat truffet Klara på Rikshospitalet. Hun var ved godt mot og spent. Hun setter stor pris på alle hilsner og lykkeønskninger.

Klara said...

Takk for lykkeønskninger. Kanskje det var de som gjorde at jeg ikke fikk helt nei?? Får håpe det. Du har vel tittet på bloggen min, så da skal jeg ikke si noe mer.. Organdnasjon er veldig veldig viktig uansett..