Wednesday, January 2

2008 - Hva vil skje

Heldigvis kan jeg ikke se inn i fremtiden. Det kunne sikkert heller ikke forfatteren Olav H.Hauge som vi skal markere 100års jubileum for i 2008. Hauge skrev imidlertid i diktet Katten:
Katten
sit i tunet
når du kjem.
Snakk litt med katten.
Det er han som er varast i garden.
Kanskje er det katten som kan gi svaret på hva som vil skje i det nye året.

Det nye året er kalt Mangfoldsåret av Regjeringen og målene med det kulturelle mangfoldet er formulert slik:
Målet bør være å utvikle et reelt flerkulturelt samfunn hvor kulturuttrykk møtes og utvikles, og nye kulturuttrykk skapes. Moderne samfunn er flerkulturelle fra grunnen av, og moderne kulturer er komplekse og foranderlige. Kulturpolitikken må legge bak seg en begrunnelse som ensidig vil fremme en nasjonal enhetskultur. Det vil virke både begrensende og ekskluderende. Formålet skal være å legge til rette for at kulturlivet kan utvikle seg med utgangspunkt i det mangfoldet som preger dagens kultursituasjon.
En forsmak fikk vi vel i går da nasjonalsangen vår gikk over i et mangfold av eksotiske instrumenter etter statsministerens tale. Ikke glem det norske i dette mangfoldet. Vi får vel også håpe at regjeringen snart sprekker og mangfoldet også kan vende tilbake til den politiske debatten i media og på Stortinget.

Siden jeg begynte med Katten, må jeg vel nevne at 2008 vil bli overgangen til Rottens år i den kinesiske Astrologien. Jeg får håpe at jeg ved inngangen til Rottens år i februar, får slutte med rottegiften Marevan.

Tallet 2008 er sammensatt av viktige kinesiske siffer.
Tallet 2 anslår vekst og harmoni. Kinesere sier at "gode ting kommer som par", og fra vår Asiatid måtte vi alltid passe på å gi gaver delelig med to.
Deretter følger par i 0 før
Tallet 8 som er lykketall over alle lykketall ettersom uttalen "Ba" minner om det kinesiske ordet for å lykkes både finansielt og helsemessig. I penthouset på toppen av vår condo i Singapore bodde en mann med åtte eksklusive biler. Alle hadde fire 8-tall i bilskiltet. At han døde ensom og knust, berøres ikke nærmere.

I 2008 vil det også være viktige medisinske markeringer. Det er 25 år siden den første hjertetransplantasjon i Norge, 10 år siden den første kombinerte hjerte / nyre transplantasjon og 10 år siden den første hjerte / lunge / lever transplantasjon (inkludert donasjon av mottakerens eget friske hjerte). For internasjonale hendelser henviser vi til 2008 Wikipedia.

Lykke til med 2008. Ta vare på hver eneste dag, og spre glede og opplevelser gjennom bloggingens muligheter.

No comments: