Tuesday, November 20

Organdonasjon er livreddende behandling

En gladmelding på tampen av dagen:
Divisjonsdirektør Terje Dybvik i Akuttdivisjonen har vært med og opprettet Seksjon for organdonasjon.
Ullevål universitetssykehus anser organdonasjon som livreddende behandling. Derfor er det nå laget sykehusovergripende prosedyrer for å sikre god faglig praksis. De nye prosedyrene trer i kraft 1. desember 2007 og innebærer blant annet skolering av alle ansatte som er involvert i organdonasjon.

Ullevål er det sykehuset i landet som utfører flest organdonasjoner. Hittil i år har sykehuset gjennomført donasjoner fra 28 pasienter. Sykehuset vil nå satse ytterligere for å etablere et høyt faglig miljø rundt donasjon.

- Transplantasjonene utføres på Rikshospitalet, men Ullevål har som det største traumesykehuset i Norge et spesielt ansvar for dette arbeidet. Vi gjør derfor en satsning for å bedre organiseringen og sikre en enhetlig praksis. Vi har i år opprettet Seksjon for organdonasjon, som har utarbeidet nye sykehusovergripende prosedyrer. Denne seksjonen vil blant annet skolere og sertifisere leger og sykepleiere som jobber med organdonasjon, sier divisjonsdirektør Terje Dybvik i Akuttdivisjonen.
Publiseringsdato: 20.11.2007.

Takk til Arild Engen, LNT for tipset om nyheten.


OPPDATERING
Med referanse til dagens første post, og denne om Organdonasjon, må jeg gjøre mine lesere oppmerksom på en ny artikkel fra Wired Magazine. It's a new era for stem cells. Dette kan være et breakthrough og få stor betydning fremover da "Stem cells may someday be used to cure degenerative diseases, grow new organs and even replace limbs."

No comments: