Thursday, November 29

Feiringklinikken "Best in test"


Som mange kjenner til hadde jeg gleden av å sitte i Styret for Feiringklinikken i noen år like etter hundreårskiftet. I en kundeundersøkelse fra 2003 vedrørende pasientopplevd kvalitet kom sykehuset helt på topp i Norge. Feiringklinikken skåret høyest i alle kategorier, bortsett fra informasjon. Det var to private revmatismesykehus som hadde høyere skår den gangen.

Undersøkelsen (hvert 3dje år) ble gjentatt i 2006 og Feiringklinikken er fortsatt "Best in Test". (her de tre beste: bronsje, sølv og gull) Jeg forstår godt at både eiere, ledelse og ansatte er stolte av resultatene. Seks områder er målt: Leger (83,3), Pleie (86,7), Infoprøver (75,9), Standard (85,7), Pårørende (85,0) og Organisering (78,3). Skalaen som går fra fra 0 - 100, viser at klinikken ligger bedre eller signifikant bedre enn landsgjennomsnittet for alle områdene.
Hele papporten kan leses her
, og trykker du på tabellen nedenfor, vil et større format fremkomme:Dette spesialsykehuset for voksne hjertesyke driver med utredning, behandling, rehabilitering og rådgiving. For oss hjertetransplanterte kunne det kanskje være et forslag at klinikken kunne ta til seg en ny aktivitet: Årlig kontroll (EU-test) av vår (TX-Cor) helsetilstand. Kompetanse på område vil de raskt kunne bygge opp, og etterhvert som volumet blant oss øker (snitt overlevelse i dag er >50% for forlenget liv i 12 år) kan det vise seg at Rikshospitalet trenger avlasting og ikke minst konkurranse.

No comments: