Wednesday, October 24

TV eller noe mer avansert - IChat blir iCan

I dag hadde jeg egentlig planlagt å blogge om TV eller mer pressist om mangel på TV. Vi er i heimen knyttet til GETs kabelnett. Det gir oss i teorien mange muligheter. Spesielt om vi er villig til å betale ca 3000 pr leilighet i gården for å oppgradere til digitalt nett. Hvis ikke vil Get avslutte kundeforholdet.
Problemet har imidlertid i de siste ukene vært at det har sett ut som Get allerede har avsluttet leveransen av TV signaler over det analoge nettet som vi har hatt siden vi flyttet hit på 80-tallet. Vi har ikke kunnet se TV (NRK1, NRK2, TV2 og TVN) uten å benytte en gammel reise-TV med to pinner som antenne, eller over det analoge bakkenettet, og som om kort tid blir erstattet med NTV.
I dag virker det imidlertid som Get har tatt våre klager på alvor, og akkurat nå kan jeg se TV over kabel igjen så lenge det varer.

En artikkel som tikket inn på mailen bør likevel være hovedbudskapet i dag. Histoien om Christopher Loub som ved hjelp av Apples iChat har blitt til iCan.
Historien om den unge gutten som på grunn av behandling av kreftsykdom ikke kunne følge sine klassekammerater i undervisningen på skolen, og som ved hjelp av enkle moderne verktøy (bildet) likevel slapp den isolasjon som slikt fravær gir. For en god tid siden skrev Truls Zimmer om hvordan han kunne følge et CF-møte hjemmefra via oppkoplet video-utstyr. Han anbefalte andre pasientorganisasjoner å gjøre noe tilsvarende.

Mulighetene i dag er vel så enkle. Hadde jeg fortsatt hatt noe å si i Foreningen for Hjerte - Lunge Transplantertes kommunikasjons strategi overfor medlemmene, ville jeg brukt litt ressurser på å videreformidle informasjon om disse mulighetene. Nå får det klare seg med et hjertesukk og oppfordring i denne bloggen.
Forøvrig er det interessant at besøkene på FHLT-bloggen har hatt mer enn 2000 besøk etter at jeg sluttet som redktør. Det kan jo indikere av det er et marked der ute blant medlemmer og interesserte i saken. Kanskje det nye styret i foreningen burde ta opp stafettpinnen, og vise seg som en aktiv medlemsforening.

1 comment:

Rune Eide said...

Her kan en jo ikke gjøre annet enn å uttrykke sin fulle støtte!

IKT-strategien bør stå øverst på agendaen for neste styremøte i FHLT