Wednesday, September 19

Nytt om Været - YR.NO

Meteorologisk Institutt i samarbeid med NRK lanserte i dag sitt nye nettsted, som allerede er lagt inn med bokmerke hos meg, - YR.NO

Dette tror jeg blir et verktøy som mange vil ha glede av. Vi er jo alle interesset i været enten vi er der eller ikke, og hva skal man egentlig prate om når været ikke lenger er et problem som det heter i Drygolin reklamen. Da går man på nettet og finner ut at det i Shanghai, China, på vårt favoritt hotel Marriott, nå ser akkurat slik ut.
Et leketøy?, vel det finnes da verre saker man kan komme over på nettet.
Lykke til med søk på egen og andres adresse.
Dette er den andre morsomme meldingen i dag, og som samtidig passer til det hyggelige om været. Fra Dagbladet har vi hentet
Onsdag er det 25 år siden «smileyen», det elektroniske smilefjeset bestående av kolon strek parentes :-), så skjermens lys for første gang.
Ihvertfall hvis vi skal tro professor Scott E. Fahlman ved Carnegie Mellon University i USA. Han hevder å være symbolets opphavsmann.
- Jeg foreslår den følgende sekvensen med tegn for å markere morsomheter: :-)» skrev Fahlmann på universitetets elektroniske oppslagstavle klokka 11.44 lokal tid 19. september 1982.
Og så fulgte bruksanvisningen: «Les det sidelengs».
Nå er det bare å få smiley inn på det permanente tastaturet og ikke som ekstra symbol. Da blir verden og været bedre.
:-)

4 comments:

ArneA said...

Om noen lurer på hvordan utsikten kan være fra 32. etasje i Marriot når det er sol og vatmt, så er det bare å trykke HER

Anonymous said...

Etter at Yr.no kom for noen måneder side (den er fremdeles i Beta), er BBC, CNN, Weather underground og hva de nå heter blitt helt uinteressante.

Anonymous said...

Så morsomt at du har blogget om oss allerede. yr.no vil vi gjerne dele med
så mange som mulig :-)

Mvh
Kristin Goa
met.no

GAWO said...

Akkurat da jeg tittet inn hos deg informerte de om "Yr" nettstedet i Dagsrevyen på TV. Jeg kommer helt sikkert til å bruke Yr.no flittig. Ellers har det gått mye i "Met.no"
Det er alltid greit å følge litt med på været.