Sunday, September 23

Når alt er på det jevne

I dag klokken 09.51 står sola i senit ved ekvator og sola er over horisonten 12 timer overalt på jorden. Jeg har sovet godt i natt og vil forhåpentligvis gjøre det samme til natten. Natt og dag er like lange nå.

Forøvrig tapte Aafk fotballkampen mot Viking i går kveld. Viking vant svært fortjent 3 - 0, og to av mine estimerte poeng til Aafk ble borte. Da er det vel bare å håpe de andre lagene nederst på tabellen også går på noen smeller, og at Aafk reiser kjærringa og tar hjem seieren neste helg mot Tromsø på CL Stadion.

Her i Oslo blir det høsttur på hytta i dag. Stauder skal kuttes, verandakassene kastes, amplene fjernes og haveslangen ryddes bort. Fra nå og til neste jevndøgn er det stort sett bare pyton der oppe. Inne- og utemøbler er stuet bort sammen med plenklipper og grill. Rosebuskene henger med brune nyper og duggen som om sommeren er frisk og myk fremtrer som smeltet rim etter nattekulden. Frosten er like rundt hjørnet, og når vannet stenges er området igjen arena for rådyr, grevling, hare, rev og elg. Det er deilig å være hjemme nå, men vi gleder oss samtidig til våren igjen får kraft fra en livsgivende sol og det atter spirer og gror.

No comments: